Наслідки блокади Донбасу - що де-факто відбулося з "блокадою"

По суті блокада Донбасу не пішла на користь Україні чи полоненим, але збитків завдала. Чи ті збитки мають стратегічний вплив на розвиток та реформи в Україні, чи ні – вирішуйте самі. Хоча, на мою думку, блокада більше нашкодила.

Українці працювали, своїм горбом витягували країну із безодні. А депутати-балаболи, народжені в Росії, з подвійними прізвищами, під розмови про торгівлю на крові і загиблих хлопців допомогли країні, яка їх убила, знищити результати цієї праці.

В Україні в березні другий місяць поспіль зафіксовано спад промислового виробництва в річному вираженні, який порівняно з березнем 2016 року сповільнився до 2,9% після 4,6% місяцем раніше. З початку року, в січні-березні, порівняно з аналогічним періодом попереднього року промвиробництво знизилося на 0,7%. Найбільше падіння зафіксовано у виробництві коксу – на 27%, видобутку кам'яного та бурого вугілля – на 19,3%. Палій О.


В Україні в березні другий місяць поспіль зафіксовано спад промислового виробництва в річному вираженні, який порівняно з березнем 2016 року, без урахування коригування на ефект календарних днів, сповільнився до 2,7% після 4,6% місяцем раніше.

Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, з урахуванням коригування на ефект календарних днів спад промвиробництва у березні у річному вираженні прискорився до 2,9% після 1,7% у лютому до лютого.

За інформацією Держстату, порівняно з попереднім місяцем, лютим 2017 року, промвиробництво в березні зросло на 8,9% без урахування сезонної коригування, але при цьому знизилася на 1,6% з урахуванням коригування.

З початку року, в січні-березні, порівняно з аналогічним періодом попереднього року промвиробництво знизилося на 0,7%.

У повідомленні наголошується, що найбільше падіння промвиробництва в березні 2017 року порівняно з березнем 2016 року зафіксовано у виробництві коксу і продуктів нафтопереробки – на 27%, видобутку кам'яного та бурого вугілля – на 19,3%, виробництві комп'ютерів, електронної та оптичної продукції – на 19,3%.

Падіння в березні до лютого відбулося тільки у постачанні електроенергії, газу та пари – на 15,5%. Держстат нагадав, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Як повідомляв УНІАН, промвиробництво в Україні в лютому 2017 року порівняно з лютим 2016 року, без урахування коригування на ефект календарних днів, впало на 4,6% після зростання на 5,6% місяцем раніше. Зростання промвиробництва в Україні за 2016 рік, порівняно з 2015 роком, становило 2,4%, після падіння показника 4 роки поспіль – у 2012-2015 роках.

УНІАН