В Криму впровадили відключення електроенергії

Крим зіткнеться з «повним блекаутом» 25 грудня 2014 близько полудня. У Криму сьогодні близько полудня очікується чергове тотальне відключення енергопостачання, повідомив Кримінформу джерело в НАК «Укренерго». Це передбачає графік відключень, затверджений Україною.

У день католицького Різдва о 12:00 мск в Сімферополі мав відбутися урочистий запуск головної новорічної ялинки. Напередодні вранці Україна повністю припинила подачу електроенергії в Крим, після переговорів з українською стороною часткова подача електрики вдень була відновлена. З 19:00 на півострові поновилися віялові відключення електроенергії.

Напередодні міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявив, що в Києві розроблений план віялових відключень електрики, які торкнуться Крима та територій невизнаних народних республік Донбасу.

За словами Демчишина, відключення проводяться у зв'язку з браком електроенергії в самій Україні. Станом на 20:00 мск 24 грудня 2014 в Криму та Севастополі без електрики залишалися майже 740 тис. чоловік.