Хто б що не казав, але вся ця зараза і гидота прийшла до України саме з Росії. В якій ще вільній та правовій державі можуть затримати журналіста лише через те, що останній від'їжджав закордон? Так, саме так звучать слова слідчого (див.відео).

Російська служба Радіо СВОБОДА виклала відео інтерв'ю з журналістов газети "Новая газета" (НГ) Юрієм Ростом.

Наведу фрагмент інтерв'ю у перекладі з російської мови, а нижче навожу саме відео:

Олена Рыковцева: В гостях у нас Юрій Рост, журналіст «Нової газети». Говоримо про арешт фотокореспондента Деніса Сінякова. Цей журналіст знімав операцію «Грінпіс» в Північно-Льодовитому океані. Заарештували людину, посадили на два місяці (поки). Чому потрібно було саме заарештувати?

- Цей активіст може продовжити злочинну діяльність, так як він член добре організованої злочинної групи, – заявив у суді в Мурманську один із слідчих.

- Моя злочинна діяльність – це журналістика. Я буду продовжувати їй займатися, – відповів Сіняков, – цитує їх діалог газета «Твій день».

Тим не менш, за словами поліцейських, для арешту достатньо підстав, адже підсудний по роботі часто виїжджав за кордон.

- Втекти я не можу. У мене є дитина, яку треба годувати і водити в садочок. Я її люблю і нікуди від не поїду, – сказав Синців. Однак суддя не відреагував жодним доводам.

Деніс Сіняков (журналіст) з дитиною

Деніс Сіняков добре відомий в професійному середовищі. Журнал «Афіша» друкував з ним інтерв'ю під рубрикою «Кращі фотографи країни». У 2010-му році він отримав Премію Фонду розвитку фотожурналістики – це найбільший всеросійський конкурс в області документальної фотографії для ЗМІ – номінація «Новини. Поодинокі кадри». Це фотографія прощання з патріархом Алексієм II в московському храмі Христа Спасителя 8 грудня 2008 року.