У Порошенка сподіваються, що Рада сформує Кабмін за тиждень

Блок Петра Порошенко сподівається на формування уряду протягом тижня після першого засідання новообраної Верховної Ради. Про це заявив глава виборчого штабу політсили Віталій Ковальчук в ефірі ТРК "Україна" в середу ввечері.

"У наших планах формування уряду, формування коаліції повинно відбутися протягом тижня після проведення першого засідання парламенту", – сказав він. Ковальчук також заявив, що є кілька кандидатів на посаду прем'єр-міністра.

У відповідь на прохання назвати провідною інших претендентів, крім чинного глави уряду Арсенія Яценюка і віце-прем'єра Володимира Гройсмана, Ковальчук сказав: "Ви вже самі назвали ці прізвища. Я не виключаю, що і об'єднання "Самопоміч" може теж дати своє бачення".

При цьому він підкреслив, що посада прем'єра буде визначатися коаліцією.

В той же час кандидат в народні депутати від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко заявив, що переговори щодо створення коаліції офіційно почнуться 30 жовтня, всі спірні питання вдасться вирішити за 3-4 дні.

"Думаю, що завтра переговори почнуться майже офіційно. Майже, тому що ще немає сформованих делегацій від політичних сил, які братимуть участь у створенні коаліції. Станом на сьогодні проглядається п'ять партій", – сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

Кириленко вважає, що перший раунд переговорів має відбутися під керівництвом лідерів політсил, а рутинна частина вже в іншому складі. Ключовим питанням переговорів, впевнений Кириленко, стане спільна коаліційна угода і визначення кандидатур на посади в новому складі уряду.

"Ми вважаємо, що всі учасники коаліції повинні делегувати свої кандидатури у виконавчу владу. Протягом трьох-чотирьох днів ми повинні ключові питання вирішити", – зазначив він.

"Ключовим для нас є перелік першочергових рішень парламенту, тих законів, які він повинен прийняти, але це не означає, що ми не погодимося на розширення текстової частині угоди", – додав Кириленко.