Незаконне будівництво в Ірпені зупинено. Хто має це беззаконня зупинити

АКТИВІСТИ «СТОП КОРУПЦІЇ» ЗУПИНИЛИ НЕЗАКОННЕ БУДІВНИЦТВО В ІРПЕНІ. Не дивлячись на рішення суду про заборону будівництва за адресою вул. Єсеніна, 30, сьогодні з ранку туди приїхали бетонозмішувачі і вже буди готові заливати бетоном ділянку, на який ще недавно зростав ліс.

Активісти руху «Стоп корупції», які прибули на місце незаконного будівництва, виявили паркан. Який ще й окрім всього перекриває місцевим жителям дорогу до озера. Ситуацію з місця подій прокоментував координатор руху Богдан Хмельницький:

«Разом з нами місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти незаконної забудови. Абсурд ситуації полягає в тому, що у жителів на руках є рішення суду яке забороняє будівництво, тим не менше, воно активно йде.

Керівництво будмайданчика в терміновому порядку викликало підкріплення – тітушек, одягнених у камуфляжну форму. Але наявність таких людей, які нахабно прикриваються військовою формою не зупинило нас. В результаті, разом з місцевими жителями, активісти руху зайшли на будівництво і буквально змусили главу місцевого районного відділку міліції почати виконувати свої обов'язки.

Під тиском громадськості співробітники МВС були буквально змушені затримати троїх тітушек, які вели себе найбільш нахабно. На даний момент вже відкрито кримінальне провадження за фактом незаконного будівництва і тепер ми, разом з жителями Ірпеню, будемо контролювати хід подальших дій правоохоронців та забудовника. І те, що сьогодні ми зупинили це беззаконня хоч і маленька, але перемога!".


коментар: На жаль, такі дії представників або влади, або бізнесменів, повинні досі контролюватись рядовими громадянами, інакше всі закони разом узяті не змінять ситуацію. Подібні ситуації з незаконним будівництвом трапляються скрізь: і на Харківському масиві, і на Оболоні і т.д. Громадяни мусять на початковому етапі самі все робити своїми руками.

Ірпінь незаконне будівництво Ірпінь незаконне будівництво