«Кавказька полонянка» привезла в Донецьк 80 радянських фільмів

Держфільмофонд Росії через делегацію діячів кіно безоплатно передав у кінопрокат окупованій території Донецької області 80 фільмів. Про це повідомив на прес-конференції заступник голови Спілки кінематографістів Росії Клим Лаврентьєв.

"Від Держфільмофонду наша делегація передала прокатникам "Донецької народної республіки" унікальну колекцію шедеврів вітчизняного кіно з однією лише проханням – демонструвати їх безкоштовно", – розповів журналістам російський режисер.

У свою чергу, «міністр культури» Олександр Парецкий нагадав, що це вже не перший приїзд російських кінематографістів у ДНР.

"У перший раз на потреби постраждалих від військових дій працівників культури "республіки" вони передали 300 тис. грн, – сказав глава "мінкультури". – Цього разу творчий десант кінодіячів Російської Федерації дасть кілька вистав. Одна з них вже відбулась в Єнакієвому, сьогодні він буде показаний в Донецьку.

Побувають з театралізованими виставами гості з Росії також у Луганську та Краснодоні».

Лаврентьєв розповів, що програма російського «творчого десанту» включає виступи з театралізованою виставою «Товариш кіно. Ми разом», поїздку на Савур-Могилу, прем'єру фільму і зустрічі з глядачами. "Підтримуючи культуру молодої "республіки", ми маємо намір приїжджати сюди цілими творчими колективами і бувати не тільки в столицях і ДНР/ЛНР, але і в їх невеликих шахтарських містах і сільських районах", – додав заступник голови Спілки кінематографістів.

Крім Лаврентьєва, в склад російської делегації, яка прибула з візитом в Донецьку і Луганську області, входять актриси Лариса Лужина і Наталія Варлей, сценарист Аркадій Інін, режисер Борис Грачевський та інші діячі кіно.

Джерело