Що таке контекстна реклама та як її запланувати, на що саме потрібно звернути особливу увагу

Сьогодні компанії мають більше можливостей для реклами, ніж будь-коли. Підприємці можуть використовувати багато каналів, навіть одночасно, щоб найкраще охопити потенційних покупців. Однією з найефективніших форм просування є контекстна реклама. Як це використовувати у своїй маркетинговій стратегії? Що таке контекстна реклама та як її запланувати, на що саме потрібно звернути особливу увагу – за посиланням http://rionews.com.ua/news/nonpublicated/now/n2122173818

Що таке контекстна реклама?

Контекстна реклама - це форма просування, яка з'являється в певному середовищі, визначеному творцем кампанії. Це можуть бути, наприклад, слова, введені в пошукову систему, або контент веб-сайту, який містить фрази, вказані рекламодавцем.

Як неважко здогадатися, головною перевагою контекстної реклами є легкість, з якою вдається створити тематичний зв'язок між ними та контентом, який цікавить користувачів Інтернету. Це особливо цінно у випадку найпопулярнішої пошукової системи, де контекстна реклама Google розміщується над результатами пошуку, привертаючи велику увагу самих користувачів Інтернету.

Більшість платформ контекстної реклами в якості базової (хоча і не єдиної) моделі розрахунків використовують плату за клік (PPC), тобто оплату, що розраховується на основі реальних кліків. Це відкриває дійсно широкі можливості для оптимізації рекламних кампаній і встановлення вартості залучення клієнтів на раціональному рівні.

Платформи контекстної реклами

Найвідомішою платформою контекстної реклами вже багато років є Google Ads (раніше AdWords). Це й не дивно - гігант з Маунтін-В'ю володіє не тільки величезним охопленням, але й потужними базами даних, які дозволяють точніше відбирати людей, яким показується реклама в тому чи іншому місці. Крім того, інженери Google постійно вдосконалюють свої сервіси, завдяки чому їх контекстна реклама може транслюватися на все більшій кількості каналів.

Наразі «Оголошення» можна побачити не лише в самій пошуковій системі та мережі партнерських сайтів, а й на YouTube, у мобільних додатках або як додаткову рекламу на панелі Gmail.

Як ефективно використовувати контекстну рекламу?

Однією з найбільших переваг контекстної реклами є потенційно велике охоплення. Однак слід мати на увазі, що, незважаючи на спокусу охопити якомога ширшу аудиторію, більшість компаній не будуть розглядати запуск кампаній, спрямованих на надто загальний контекст. Тоді ви ризикуєте торгуватися за ціну реклами з великою кількістю конкурентів. Крім того, загальні фрази (наприклад, «ноутбуки» або «пральні машини») не обов’язково добре конвертуватимуться.