Як правильно вибрати сучасний рентгенівський апарат?

Сучасну клініку неможливо уявити без рентгенівського обладнання, оскільки на сьогоднішній день альтернативи рентгену немає. Існує величезна кількість аналогових і цифрових рентген апаратів, що відрізняються технічними параметрами, обслуговуванням, зручністю використання і ціною.

Плюси цифрового рентгена:

  • отримання зображення з можливістю розглянути деталі;
  • можливість оцінки результатів відразу після завершення діагностики пацієнта;
  • невисока собівартість дослідження, що отримується за рахунок відсутності проявки знімків;
  • висока безпека;
  • можливість переміщати, перевозити техніку, використовувати навіть в польових умовах.

 

Плюси аналогового обладнання:

  • надійніше в експлуатації, безперебійно працюють кілька десятків років;
  • не залежить від цифрових технологій, наявності комп'ютера і т.п .;
  • в сучасні аналогові рентген установки додана цифрова функція;
  • робота з подібним обладнанням краще знайома медичному персоналу.

 

Резюмуючи все вище сказане, можна зробити висновок, що перед покупкою важливо також ознайомиться з технічними характеристиками:

  1. Рентгенівська трубка. Звертайте увагу на розмір фокуса, чим він менший, тим чіткіше виходить картинка. Неякісна теплоємність анода відразу позначається на здібностях обладнання.
  2. Генератор. Відповідає за підвищення ресурсів рентгенівської трубки, що гарантує максимальний захист пацієнтів. Від виду техніки залежить потужність генератора, чим вона вища, тим менший і коротший час випромінювання.
  3. Стандартна потужність установки: мобільних 3-30 кВт і стаціонарних 30-80 кВт.
  4. Метод кріплення рентгенівської трубки. Підлоговий менш витратний і зручний в установці, незалежно від параметрів кабінету. Стельовий розрахований на великий потік пацієнтів, краще пристосований для експлуатації.
  5. Рентгенівський стіл для знімків застосовують разом зі стаціонарним обладнанням. Столи бувають з фіксованою або з регульованою висотою. Зазвичай навантаження на поверхню становить 200 кг, але є моделі столів, які здатні витримувати до 300 кг.

 

Висновок: при виборі рентгенівського апарату для медичного лікувально-профілактичного закладу необхідно керуватися економічною доцільністю використання конфігурації і потужності апарату, а також його завантаженістю.

Компанія RH пропонує широкий вибір рентгенівських апаратів від провідних світових виробників.

Наші фахівці допоможуть Вам швидко і якісно підібрати рентгенівський апарат, який буде відповідати всім вашим вимогам і справлятися з усіма поставленими завданнями.