Масаж як турбота про себе – чому це так важливо

Турбота про себе – чому це так важливо? Наскільки для вас важливе здоров'я та благополуччя? Думаю, відповідь очевидна! Тим не менше, хоч ми і всі усвідомлюємо важливість турботи про себе, далеко не у кожного на це є час та сили. Ми з головою занурюємося в роботу, домашні справи та інші обов'язки, що нам починає здаватися, що виділяти час на себе – просто недозволено. Ні, турбота про себе – це не егоїзм, це природна потреба людини.

Массаж – один із найефективніших методів піклування як про фізичний, так і про психологічний стан людини. Масаж – це також один із найдавніших способів лікування хвороб. Зараз вже важко сказати, коли і яким чином зародилася техніка масажу. Але встановлено, що він застосовувався на ранніх стадіях історії людства.

Масажна методика передбачає індивідуальний підхід до кожної людини. Залежно від його віку, стану здоров'я та інших показників вибираються масажні прийоми, які найбільше підходять саме цій людині. Масаж позитивно впливає на весь організм в цілому. Цей вид лікування та профілактики захворювань э універсальним. До плюсів масажу можна віднести і той факт, що його застосування не супроводжується ні втручанням у цілісність організму, ні використанням сильнодіючих ліків, що дають багато побічних ефектів. Мистецтві масажу може навчитися практично будь-яка людина, і ця своєрідна похідна аптечка завжди буде при неї – ще одна перевага масажу перед іншими видами терапії.

Чому так важливо приділяти увагу своєму здоров'ю, як фізичному, і емоційному?

Турбота про себе – це здоровий спосіб упоратися з нервовою напругою. Сучасне життя сповнене стресів, але якщо ви приділятимете увагу своєму фізичному та психологічному стану, вам буде набагато легше з ними справлятися! Турбота про себе допомагає відволіктися від суєти, трошки відпочити і по-іншому поглянути на речі. Якщо ви хоча б на годину-дві вийдете з режиму «виживання», то неодмінно отримаєте можливість переглянути те, що зараз відбувається у вашому житті, переглянути цілі та пріоритети. На жаль, не кожен день ми можемо собі це дозволити!

Якщо ви любитимете свій організм і піклуватиметеся про нього, він обов’язково віддячить!

Турбота про себе допоможе вам уникнути перевтоми та виснаження енергетичних ресурсів організму. Ваш найголовніший ресурс – це життєва енергія, без неї людина буквально перегорає, втрачає інтерес до роботи, життя, навіть спілкування з людьми. Приділяючи собі час, ви відновлюєте енергію, яку надалі ви можете витрачати на те, що робить вас тим, ким ви є. Повторюся ще раз, турбота про своє фізичне, психічне та емоційне благополуччя – це зовсім не егоїстично, навіть навпаки: коли ви почуваєтеся чудово, ви можете повністю розкрити свій потенціал, допомогти оточуючим, надати підтримку рідним і близьким.

Погодьтеся, це не так просто робити, коли потрібна допомога вам самим! Хіба ви не хочете бути найкращим працівником, чоловіком, другом чи подругою, батьком, братом, сестрою? Якщо так, то в першу чергу вам потрібно зупинитися, відволіктися і подумати - а що в цей момент саме мені потрібно? Тільки тоді, коли потреба в турботі про себе повністю задоволена, ви зможете піклуватися про інших людей. Згадайте, що в літаку перед зльотом завжди попереджають, що в екстреній ситуації ви спочатку маєте надіти маску на себе, а потім – на дитину чи сусіда, якщо йому потрібна допомога. У цьому простежується залізна логіка – якщо ви насамперед не допоможете собі, то інші вашої допомоги можуть і не дочекатися.