Користь парної для здоров'я

З давніх часів люди користувалися цілющим ефектом парової лазні. Сьогодні сучасні технології дозволили встановити ефективні, ретельно контрольовані СПА кімнати з парною. Цей вид відпочинку знімає м’язовий біль і покращує кровообіг шкіри. Крім того, парова лазня надає розслаблюючу дію і покращує загальний стан організму.

"Сварожич" – це парна лазня під Києвом та місце для відпочинку, де ви зможете насолодитися всіма перевагами справжньої лазні. Наші процедури не тільки покращують ваше самопочуття, але й повністю оновлюють ваше фізичне та духовне здоров'я.

Якщо ви бажаєте залишитися на ніч, у нас є спальні кімнати, розраховані на чотирьох осіб, які стоять до вашої послуги. Середа - банний день.

Як користуватися парною?

Конструкція парної нагадує сауну. Але зроблена вона не з дерева, а з вологостійких матеріалів, таких як керамічна плитка і гладкий акрил. Відпочинок відбувається в закритій кімнаті, повній туману. У приміщенні температура 43-48 градусів за Цельсієм і дуже висока вологість, тобто 100%. Ви знайдете парильню в різних типах студій йоги, спа-центрів, оздоровчих центрів або окремих підприємств, які також пропонують басейни та гідромасажні ванни.

Час перебування в парильні не може перевищувати 25 хвилин. В іншому випадку організм може перегрітися. Типовими симптомами цього є запаморочення та прискорене серцебиття. Під час процедури необхідно пити багато води. Перед відвідуванням парної не можна рясно харчуватися і вживати алкогольні напої. У лазні слід залишатися голим або можна накритися рушником. Небажано носити тісний одяг, оскільки він перешкоджає правильному перебігу терморегуляції організму.

Користь відвідування парної

Тепло здавна використовувалося як цілющий засіб. Всі функції нашого організму залежать від різних хімічних реакцій, що відбуваються в ньому. Ці реакції безпосередньо пов'язані з теплом. Тепло може пришвидшити або сповільнити їх. В результаті сповільнюється ріст бактерій і вірусів. Посилена робота імунної системи стимулює вироблення лейкоцитів. У зв'язку з цим зміцнюється імунітет організму.

Потенційні переваги відвідування парної численні та цінні. Пар заспокоює подразнення носових пазух, викликане алергією або застудою, і заспокоює різні інфекції. Надмірне потовиділення очищає організм від токсинів. В результаті покращується загальне самопочуття, а шкіра оздоровлюється. Парова лазня також знімає скутість м’язів, спричинену фізичними вправами, набряки та напругу суглобів. Крім того, це ефективний метод очищення та детоксикації організму, а також стимуляції імунної системи.

До загальних переваг регулярного використання лазні можна віднести:

  • зняття стресу,
  • детоксикація організму,
  • поліпшення кровообігу,
  • підвищення обміну речовин.

Пам’ятайте про помірність відвідування парної, оскільки надмірне відвідування може негативно позначитися на організмі. Регулярних відвідувань раз на тиждень має бути достатньо.