Тюнінг автомобіля — що можна міняти в машині

Мрієте про ефектний, тюнінгований автомобіль, характеристики якого помітно покращилися? Стайлінг авто в Києві є дуже популярним. Але пам’ятайте, що ваше бачення може болісно зіткнутися з реальністю, тому заздалегідь перевірте, що можна змінити в автомобілі, а які рішення заборонені в Україні.

Що таке тюнінг автомобіля?

Тюнінг автомобіля - це не що інше, як прагнення покращити його зовнішній вигляд або характеристики. Ще простіше це можна визначити як оснащення автомобіля аксесуарами, які не були передбачені виробником в жодній з версій конкретної моделі.

Оптичний, механічний та чіп-тюнінг

Оптичний тюнінг авто на Осокорках пов'язаний із зовнішнім або внутрішнім виглядом автомобіля. Це найшвидший, найдешевший і найефективніший спосіб внесення змін в автомобіль, але через брак знань в цій області може швидко закінчитися неприємними наслідками. Оптичне налаштування включає, наприклад, заміну колісних дисків і шин, бамперів, встановлення спойлерів і т. д. Однак потрібно пам’ятати, що навіть при внесенні лише візуальних змін слід дотримуватися чинного законодавства – інакше під час першого огляду на дорозі ви можете отримати високий штраф, а в гірший випадок - у вас заберуть реєстраційний номер, тому що транспортний засіб не відповідає вимогам, які дозволяють йому рухатися.

Метою механічного налаштування є підвищення продуктивності та потужності двигуна. Найчастіше це пов'язано із заміною або модифікацією окремих вузлів двигуна, наприклад, турбокомпресора або розподільного вала. На даний момент це найдорожчий вид тюнінгу.

З цієї причини більшою популярністю користується чіп-тюнінг. Про що йдеться? Чіп-тюнінг - це електронна модифікація двигуна з використанням спеціалізованих модулів. Мікросхема контролює роботу двигуна, щоб агрегати, встановлені на заводі, показували найвищу продуктивність.

Тюнінг автомобіля - що дозволено?

  • Перш за все, автомобіль повинен відповідати технічним вимогам. Усі замінені частини транспортного засобу повинні відповідати зазначеним технічним характеристикам. Водій повинен мати гарну видимість, а зовнішнє обладнання транспортного засобу не повинно створювати небезпеки на дорозі.
  • Дозволяється також заміна дзеркал, якщо вони забезпечують хороший огляд ззаду. Нові, ефективніші шини не можуть виходити за контури автомобіля, а бампери мають бути міцними.
  • Допустима установка спойлера, який часто є найефективнішим елементом тюнінгу автомобіля.