Сфера використання FPV дронів

Щодня вся Україна з тривогою стежить за подіями на передовій, де героїчні воїни ЗСУ б'ють ворога всіма доступними засобами, одним з яких стали квадрокоптери. Армія дронів – новий вид військ, що зародився і стрімко прогресує на наших очах. Основною функцією квадрокоптерів є, безумовно, аеророзвідка.

Завдяки сильній оптиці оператор бачить позиції та переміщення ворога як на долоні, може коригувати вогонь артилерії, попереджати штурмові групи про перешкоди та засідки. Крім того, за допомогою квадрокоптерів бійці вражають бронетехніку та авто противника, шукають та виводять поранених, скидають воду та ліки.

Сфера використання

Коли квадрокоптери тільки з'явилися, їх використання обмежувалося лише польотом траєкторією, що задається оператором по радіоканалу. Пізніше було впроваджено технологію FPV – «вид від першої особи». Оператори отримали можливість приймати зображення в режимі онлайн з камери, що знаходиться на літальному апараті. Окуляри FPV створюють повну ілюзію польоту та віддаленої присутності, що може бути використане у різних сферах військової справи та господарської діяльності:

  1. Геологорозвідка.
  2. Моніторинг стану газопроводів, будівельних об'єктів великої площі.
  3. Забезпечення безпеки територій промислових підприємств.
  4. Зйомки рекламних роликів та кінофільмів, презентацій котеджів, обслуговування урочистостей, корпоративів та весіль.
  5. Виявлення локацій займання.
  6. Хімзахист зелених насаджень.

В цілому, fpv дрони є багатоцільовими пристроями, здатними виконувати найрізноманітніші завдання у сфері професійної діяльності, хобі та розваг. Купити квадрокоптер і ознайомитись з характеристиками можна на сайті https://drontech.com.ua/ .

Апаратура управління

Основним елементом керування квадрокоптером є пульт. Наявність необхідних кнопок та джойстиків дозволяє змінювати висоту, швидкість та напрямок польоту.

Щоб отримувати картинку у максимально комфортному режимі, використовуються окуляри FPV. Цей девайс забезпечений приймачем сигналу з відеокамери та екранами.

Окрім очок, відео в режимі реального часу може транслюватись на екрані FPV. Наявність такого екрану, підключеного до приймача, дозволяє стежити за діями оператора ще кільком помічникам.

Технологія FPV дронів – одна з найбільш перспективних та захоплюючих знахідок нашого часу. Потенціал цієї технології зараз яскраво проявляється на полі бою, а після перемоги виявиться під час відновлення сіл та міст.