Як і де вигідно обміняти криптовалюту

Незважаючи на те, що курс практично не змінюється і стоїть на місці, експерти відзначають, що зростання і падіння курсу криптовалюти цілком прогнозовані. Біткоін – це перший, та найвідоміший, вид віртуальної криптовалюти. Саме тому ви повинні знати де вигідно обміняти крипту і коли це робити. Адже при правильному часі та курсу обміну можна як заробити кошти, так і втратити.

Чи вигідно в принципі обмінювати криптовалюту на фіатні гроші?

Обмін криптовалюти на фіат (фіат - це звичайні кошти на вашому банківському рахунку або картці) вигідний практично будь-якому учаснику даного ринку. Для того щоб отримати додаткові доходи від зростання курсу крипти найближчим часом, потрібно, щоб обмінний курс був стабільним. Як правило, обмінники забезпечують стабільний попит на свою валюту.

Тому ви завжди можете обміняти криптовалюта на гроші і отримати прибуток. На даний момент існує безліч обмінних пунктів, які пропонують вигідний обмін криптовалюта. Але перш ніж приступити до обміну, необхідно оцінити їх надійність.

Якщо подивитися на ситуацію глибше, то можна побачити, що чим вище курс криптовалюти, тим менше бажаючих її купувати. Так як при високій ціні на валюту, вигідніше продати цю валюту і купити іншу, яка буде ще дешевше. При цьому, звичайно, буде збільшуватися попит, а також пропозиція. В результаті обмінник може піти назустріч цим людям і обміняти їх криптовалюту на фіатні гроші і навпаки. Ви можете обміняти криптовалюту онлайн, так як саме тут завжди вигідні курси та попит.

Обмінні операції

Крім того, вони зацікавлені в тому, щоб залучати нових клієнтів, які будуть пропонувати обмін, наприклад, на іншу криптовалюту. При цьому, здійснюючи обмін, можна і втратити свої гроші, якщо курс буде нестабільним. Щоб цього не сталося, необхідно звертати увагу на відгуки тих, хто вже обмінювався.

Зараз обмінники криптовалюти діляться на офіційні і анонімні. Перші гарантують безпеку і анонімність при обміні. Вони є легальними на ринку. А ось другі по суті є звичайними нелегальними обмінниками, які працюють з великою накруткою.

Так як курси валют зазвичай є сезонними коливаннями, то обмінник валюти в певний період буде найбільш популярний, а в інший – менше.

Обмін криптовалют на фіатну валюту вигідний практично кожному учаснику ринку. Адже обмінні курси, як правило, є сезонними коливанням. При цьому курси в різний час можуть бути трохи відмінними один від одного.