Види перспективних напрямків бізнесу під час війни в Україні

Всі покинули свою наївність і марення, що війна скоро закінчиться. Тому кожен, хто зараз не працює на захисті Батьківщини, повинен думати про те, як допомогти Збройним силам, і водночас займатися іншими справами, створити бізнес один із шляхів допомоги економіці та державі.

Шукати нові можливості варто з огляду на нинішню воєнну ситуацію. В результаті цього жахливого явища було втрачено багато елементів промисловості, бізнесу,  підприємств і будинків. Хоча не ми це починали, ми повинні допомогти людям побудувати життя заново. Тому планування бізнесу, праця за для батьківщини та економіки держави, зараз якраз на часі.

Сільське господарство

Оскільки ворожі бомбардувальники знищують склади в регіонах, де не ведуться бойові дії, країна втрачає можливість обробляти частину своїх земель. Втім, з іншими регіонами цього поки що не було.

Збільшенню аграрного бізнесу в Україні на найближчі 5-10 років сприяють додаткові преференції з боку Європейського Союзу, безмитний продаж сільськогосподарської продукції та підвищення цін на неї. Це пояснюється тим, що фермери повинні бути прибутковими та необхідними, щоб цей бізнес процвітав, потрібний підхід та ефективне бізнес-планування. Отже, чому б не почати?

Екологи давно прогнозували значне подорожчання м'яса через кліматичні зміни. Це пояснюється тим, що вони очікують зростання цін на м’ясо внаслідок зміни клімату. Крім того, очікується, що дефіцит м’яса наблизиться завдяки внесенню змін у війну, а ціни на м’ясо компенсуються високою врожайністю бобових.

Будівельні матеріали та послуги

Коли потрібні нові будівельні матеріали, варто звернути увагу на зростання вартості будівельних матеріалів. Оскільки пошкоджені орками території ще не почали відбудовувати, на ці підвищення цін уже варто звернути увагу.

Вже рекламуються такі перспективні технології, як збірно-модульні будинки, які закривають низький попит на готові будинки для переселенців. Крім того, каркасні будинки мають високий потенціал завдяки все ще низькому попиту.

Багато людей із постраждалих від будівництва регіонів переїжджають у сільську місцевість чи великі міста. Вони ремонтують будинки та інші будівельні проекти на новому місці.

У майбутньому очікується підвищення цін на газ. Це призведе до відновлення актуальності електроенергії, альтернативних видів палива та виробництва меблів.

Згодом прийде і розуміння необхідності облаштування якісних бомбосховищ. Спочатку вони будуть обговорюватися при будівництві нових багатоквартирних будинків, потім з’являться приватні клієнти преміум-класу, які захочуть мати у своїй садибі житло з максимальним комфортом і захистом. А з часом наявність укриття може почати сприйматися нарівні з наявністю водопроводу, тому сертифіковані компанії та фахівці в цій сфері будуть дуже затребувані.

Онлайн-магазини

напрямки бізнесу - онлайн магазин

Цей сегмент був популярний ще до війни, але онлайн-покупки робило переважно міське населення. Зараз багато городян осіли в невеликих селах і містечках, і не завжди в сільських магазинах можна знайти звичні для міського ритму товари.

Про товари на кшталт дорожчого алкоголю, хороших сирів, листя салату чи закордонних фруктів ми говоримо майже банально – сільські магазини рідко дозволяють собі такий асортимент. Доречно буде ланувати оналайн магазин як бізнес під час війни з огляду на те, що служби доставки вже більш-менш оговталися і адаптувалися до ситуації Непоганою нішею може стати продаж «незвичайних» товарів онлайн.

Імпортозаміщення

прибутковий бізнес під час війни

Попри те, що після 2014 року на полицях українських супермаркетів російських товарів стало значно менше, вони все одно там були. І білоруські товари, і товари компаній, які не експортували свою діяльність з Росії. Всі вони потрібні покупцям і не всі мають аналоги. Зараз ідеальний час, щоб, проаналізувавши ринок, розпочати виробництво якісних українських аналогів і швидко зайняти порожні полиці магазинів для себе та наших близьких.

Продукти з дуже різних категорій потребують заміни. Це побутова хімія, продукти харчування, будматеріали, канцтовари тощо – вибрати є з чого.

Реабілітаційні центри

Зростає кількість цивільних та військових, які потребують реабілітації. І він буде зростати, поки триватимуть бойові дії. Йдеться не лише про фізичну реабілітацію, а й про психічну. Жоден українець не вийде з цієї війни без психологічної травми, і багато хто не зможе впоратися з нею самостійно.

Багато травм і поранень потребують тривалої реабілітації за допомогою спеціального обладнання та висококваліфікованих спеціалістів. Вже зараз значна кількість пацієнтів звертається на реабілітацію в європейські клініки. Україна має великий потенціал і висококласних лікарів, які могли б долучитися до цієї справи.