СИСТЕМИ ГБО 4 ПОКОЛІННЯ: Плюси і мінуси

Кілька останніх років в дискусіях на тему газ проти бензину все частіше перемагає газ. Воно й не дивно, адже переваги газового палива настільки явні, що не помітити їх можуть лише ті автомобілісти, у яких витрати на паливо практично не відображаються на власному бюджеті.

Перший і головний з плюсів газу – економія. Прихильники бензину оскаржують перехід на газове паливо, апелюючи до споживання, мовляв, заміна бензину на газ нічого не заощадить, адже споживання газу вище, ніж бензину. Так, вище, але на скільки? Різниця становить всього 40%, при тому, що ціна на бензин в Україні два рази перевищує вартість газу. Нескладний розрахунок продемонструє всі економічні вигоди використання газового палива. Як не крути, однозначно газ дешевше бензину.

Говорять про те, що перехід на газ прискорює знос двигуна. Наскільки це правда? Насправді мотор на газі працює набагато краще, тихо і м'яко, а ресурс основних його деталей істотно продовжується. Головне при переході на ГБО – використовувати спеціальне моторне масло, розроблене для двигунів на газі.

Немаловажне питання – безпека. Деякі водії ще продовжують боятися газу, думаючи, що балон вибухонебезпечний. Ці страхи абсолютно безпідставні, тому що:

  • Бензин займається набагато швидше газу;
  • Газовий балон витримує нагрівання довше, ніж бензобак, який вибухає практично відразу після загоряння;
  • Витік газу призведе лише до появи специфічного запаху в салоні, витік бензину – до пожежі;
  • Від удару в разі ДТП бензобак вибухне, газовий балон – немає.

Серед тих, хто встановив ГБО, є задоволені і незадоволені модернізацією автолюбителі. Багато з тих, хто поспішив поставити на свій автомобіль економічну новинку ще в 90-х, звичайно ж, розчарувалися в ній.

Системи ГБО 2-3-го поколінь мали багато недоліків і були незручними у використанні. Швидше за все, всі негативні думки і міфи про ГБО пов'язані з використанням саме цих систем. Кардинально відрізняється від попередніх ГБО 4-го покоління. Вона обладнана електронним блоком управління, за допомогою якого регулюється робота форсунок прямого впорскування газу.

Якщо газ закінчився, система самостійно перемикається на бензин. ГБО 4 покоління підходить для інжекторних автомобілів. На відміну від своїх попередників, вона працює без збоїв. Відгуки автомобілістів, які встановили систему ГБО 4-го покоління, говорять про те, що вона найкраща на сьогодні для вітчизняного авторинку. Прогрес не стоїть на місці. Сьогодні вже існує нова, більш просунута система ГБО 5 покоління, яка дуже схожа на бензинову. Але так, як вона досить дорога в обслуговуванні і пред'являє високі вимоги до якості палива, то в Україні ця високотехнологічна новинка не викликала купівельного інтересу.

Визначившись з вибором системи ГБО, важливо знайти фахівців, які зможуть правильно її встановити і налаштувати. Від грамотної настройки залежить результат економії, заради якого кожен автовласник вирішується на таку серйозну і досить витратну модернізацію. Зверніться на СТО «Кузьма» в Києві. Установка ГБО на СТО «Кузьма» – це професійна робота, на яку надається гарантія і поширюється післягарантійне обслуговування.

По матералам: http://www.gas-expert.com.ua/