Що таке закислення організму і як з цим боротися

Закислення організму – це явище, яке виникає при порушенні кислотно-лужного балансу. Для нормального функціонування організму необхідно підтримувати постійний рівень pH крові, який повинен бути в межах 7,35-7,45. Регулювання правильного рівня pH вимагає обов'язкової Добова PH-метрія багатьох систем організму, включаючи травну, кровоносну і ендокринну системи.

Організм, щоб захистити важливі органи і гарантувати їх правильне функціонування, переносить більшу частину кислот в сполучну тканину, яка виконує багато важливих функцій в організмі. Надлишок кислот в цій тканини може сприяти розвитку серйозних захворювань. Кислотність окремих тканин регулюється завдяки мінералів, які надходять в організм з їжею. Недолік мінеральних речовин і одночасне перевищення прийому кислої їжі значно збільшує вміст кислотних сполук в організмі. Цей надлишок кислоти, що зберігається в організмі, є його закислением.

Причини закислення організму

Можна сказати, що закислення організму складається з наступних чинників:

  • ступінь забруднення токсинами навколишнього середовища;
  • спосіб життя,
  • звички в їжі,
  • стан окремих органів,

Їжа, яку ми споживаємо, буває кислою або лужною їжею. Багато людей засновують свій щоденний раціон на продуктах високого ступеня переробки, великій кількості м'яса, молочних продуктів і зернових при нестачі овочів і фруктів. Погано збалансована дієта в поєднанні з щоденним стресом, поспіхом, нестачею сну і мінімальною фізичною активністю – простий спосіб закислити організм.

Симптоми закислення організму. Як перевірити, чи не закислен чи організм?

Діагностувати закислення за симптомами може бути дуже складно, так як багато хто з симптомів можуть також вказувати на дефіцит вітамінів або інші захворювання. Однак, якщо ми помітили хоча б деякі з перерахованих нижче симптомів підкислення, варто провести добову рН-метрію на закислення в клініці.

Закислення шлунка: важливо запам'ятати!

Закислення шлунка стає все більш і більш поширеним явищем для багатьох людей. Печія, болі в області живота, і дискомфорт руйнують комфорт повсякденного життя. Однак варто розуміти, що найчастіше така ситуація виникає в результаті хронічного стресу, нездорового способу життя, жахливого харчування і недостатній фізичній активності. Однак слід пам'ятати, що закислення організму – це одне, а закислення шлунка - інше. Лікування останнього стану в основному вимагає зміни дієти і способу життя, і з цим легко впоратися.