Як виробляють зварні та гнуті труби

Привіт, читач! Сьогодні я розповім тобі про зварювання та гнуття труб. Як виробляють, наприклад, зварні труби https://bzku.in.ua/zvaruvannya-metalu:

Спочатку надається форма на листозгинальному верстаті. Час цього процесу залежатиме від товщини металу та його сплаву. Після того як ви надали потрібну форму металу, потрібно з'єднати краї акуратним швом. Далі знову поворот та зварювання другої чверті діаметра труби; потім ще обертання труби, і дозварюється решта. Щоб вибрати електрод для зварювання, зверніть увагу на метал, наприклад для сталевих рекомендують електроди ОК 53.70 і ОК 74.70, а для чавунних – універсальні електроди марки ЦЧ-4.

Існує декілька методів зварювання труб:

ERW – електричне зварювання опором;
EFW - електричне зварювання плавленням;
HFW- високочастотне зварювання;
SAW - дугове зварювання (довгий шов та спіральний шов);

Якщо ви взяли чавун і надали йому потрібну форму, то перш ніж почати зварювання потрібно прогріти його. Щоб зварити сталь, алюміній, мідь, варто взяти електродугове, або газове зварювання.

Хоча сталь ще можна зварити напівавтоматом, а от вже алюміній та мідь потрібно варити саме ними, через ризик зіпсувати деталь. Не варто забувати і про виділення хімікатів алюмінієм, будьте обережні.

Не забудемо і про груття труб

Природно якщо погнути метал, він повертатиметься у вихідне положення, тому згинання труб https://bzku.in.ua/hnuttya-trub повинно виконуватися під певним кутом.

Температура труби тут відіграє величезну роль. Тому в гарячому стані градус згинання менший у два рази, ніж у холодному. У холодному стані ми гоїть трубу на вісімдесят градусів, а в гарячому на сорок і т. п.

Якщо вам потрібно виконати холодну згинання труб, то підійдуть кілька способів: З обкаткою; Намотуванням; Вальцюванням; на двох опорах; Розтягуванням; З внутрішнім тиском; За допомогою пластин із криволінійною віссю.

Вигин можна виконати намотуванням на шаблон і деформацій труби на опорах. Гаряча згинання відбувається так: Виготовлення шаблону; Набивка піском(Важливо: сухим і навіть прогрітим на печі).

Все розмічається. Після цього трубу нагрівають і виробляють гарячий вигин. Середня температура гнуття 750 градусів. На цьому все, дякую за прочитання.

Детальі процесів та консультації з подальшим замовленням послуг зварювання та гнуття труб ви можете знайти на сайті https://bzku.in.ua/

Дякуємо!