Пінобетонні блоки - переваги, характеристики та сфера застосування

Піноблоки за багатьма характеристиками перевершують інші будівельні матеріали. Цей якісний і доступний матеріал застосовується для зведення і обробки житлових будинків економ-класу.

Всілякі різновиди газоблоків мають різні технічні параметри і відрізняються сферою застосування. Блоки не деформуються під дією навантажень, не старіють і мають високу міцність. З плином часу цей матеріал стає міцнішим і набуває більш високі теплоізоляційні властивості. Він не кришиться і не гниє, не руйнується від температурних коливань.

Пінобетонні блоки є сучасним будівельним матеріалом і годяться для будівництва котеджів, а також для утеплення монолітних будівель. Використання пінобетону істотно полегшує будь-які будівельні роботи.

Блоки значно більше за розміром, ніж керамічні цеглу. З цієї причини швидкість кладки набагато зростає. Піноблоки можна укладати на підставу з будь-якого матеріалу, при цьому не потрібно виконувати попередню підготовку. Фарбу, шпалери, штукатурку допускається наносити безпосередньо на блок. Матеріал має пористу будову, тому легко обробляється. Піноблоки можна пиляти, різати, руйнувати під електропроводку, виготовляти в них отвори для труб і вимикачів.

Піноблоки відрізняються високими звукоізоляційними показниками. На відміну від стандартного бетону і цегли, цей матеріал не відображає звукові хвилі, що особливо помітно при програванні низьких музичних басів. Власникам будинку з пінобетону не знайома проблема вуличного шуму. Іноді цей будівельний матеріал застосовують для звукоізоляції бетонних плит, щоб знизити їх здатність пропускати шум.

Вплив високої температури не приводить до руйнування блоків. Пінобетон не горить і має високу вогнестійкість, не розпадається і не випаровується при пожежі. Випробування свідчать, що пінобетонна 15-сантиметрова стіна може протягом чотирьох годин затримувати поширення вогню.

Виробництво піноблоків - відносно недорогий процес, тому матеріал вважається найбільш економічним. Завдяки видатним теплотехнічних показниками пінобетону вдається знизити витрати на опалення будинку до 30%. Невелика маса блоків - ще один показник, який робить матеріал економічно вигідним. Транспортування піноблоків обходиться не так дорого, як доставка цегли, а фундамент під будинок не вимагає армування і зміцнення.

Пінобетонні матеріали можна використовувати в будь-яких сферах будівництва. З їх допомогою вдається реалізовувати найскладніші архітектурні проекти.

Пінобетон - екологічно чистий, міцний, легко оброблюваний матеріал, що використовується для будівництва та оздоблення будинків, виготовлення перекриттів, перегородок, балконів, арок і мансард.