Вибираємо люстру для вітальні

Красива люстра в вітальні – це свого роду візитна картка приміщення, його прикраса і гордість, тому варто з особливою ретельністю підійти до її придбання. Правильно підібрана люстра зможе підкреслити всі гідності кімнати, а невдалий вибір напевно зіпсує всю композицію вітальні.

Для того, щоб купити люстру відповідного варіанту, необхідно враховувати кілька критеріїв:

  • стиль люстри;
  • різновиди;
  • розміри світильника;
  • матеріал виконання світильника;
  • світлова температура світильника.

Стиль люстри

Що ж буде вважатися стильним вибором для вітальні? Це не обов'язково повинен бути якийсь новомодний варіант. Стильно та розкішно буде виглядати та люстра, яка підходить саме до вашого приміщення, поєднується з інтер’єром кімнати і несе певне смислове навантаження. Для вітальні, виконаної в класичному стилі, відмінним рішенням буде світильник, що складається з декількох ламп на металевому або ж бронзовому каркасі з кришталевими кольоровими підвісками. Стиль кімнати «модерн» або ж «хай-тек» можна доповнити освітлювальним приладом https://svetolux.com.ua/lyustry-haj-tek.html, представленим геометричними фігурами з елементами зі скла, пластику або ж металу.

Тип люстри

Можна вибрати стельовий або підвісний варіант світильника. Пристельова люстра – це хороший вибір для кімнати з низьким потолком. Якщо досить великий простір кімнати дозволяє, можна повісити багатоярусну урочисту підвісну люстру, яка стане головною прикрасою приміщення.

Розмір люстри

Це дуже важливий критерій. Неправильно підібрана за розмірами люстра може сильно зіпсувати вигляд приміщення. Так, занадто великий і урочистий світильник перевантажить невелику кімнату, а витончений і невеликий варіант загубиться на тлі просторої вітальні. Необхідно знати метраж Вашої кімнати. Приблизно, для залу шириною в 6 і довжиною в 8 метрів, хорошим варіантом стане велика люстра з діаметром 115-120 см. Важливо зрозуміти наскільки функціональним буде освітлення майбутньої люстри. Для цього слід подивитися і визначити кількість ріжків або розгалужень з лампами.

Світло ламп

Добре, якщо люстра буде світити досить яскраво та розсіяним світлом. Якщо на люстрі є плафони, то вони мають бути матові або з затемненим склом. Направлене світло дає велике навантаження на очі, тому його варто уникати. Слід також враховувати загальний вигляд приміщення: якщо кімната виконана у світлих теплих тонах, значить освітлення повинно бути таким же, ну і навпаки.