Взуття Dr. Martens — підкресліть ваш неповторний стиль

Dr. Martens — це високоякісне взуття. Не дивно, враховуючи, що воно спочатку було створено як робоче взуття. Численні субкультури, що сформувалися в другій половині 20 століття в Лондоні, дуже швидко зацікавилися взуттям. Сцена панків і скінхедів швидко адаптувала Martens і перетворила їх на культовий предмет. Пізніше їх стали носити і любителі ранніх різновидів металу. Сьогодні субкультурне минуле все ще відіграє свою роль в іміджі бренду.

Незважаючи на те, що знамениті черевики Martens пройшли довгий шлях, перш ніж стати незмінним атрибутом у світі моди, сьогодні з ними не розлучаються навіть найбільші зірки. І це не дивно — туфлі Martens відмінно доповнять практично будь-який стиль. Класичні чорні туфлі martens відмінно підійдуть як до нарядів в стилі рок, так і до повсякденних комплектів, що складаються з джинсів і футболки або спідниці і піджака в клітку. Вишневі туфлі, з іншого боку, є простим способом розбити стиль у стриманих кольорах — білому чи чорному, придбати можна за посиланням https://monoad.ua/

Туфлі Martens жіночі і чоловічі також доступні в різних варіантах — ви знайдете серед інших моделі, прикрашені тартаном, ефектним принтом або квітковим малюнком. Ви також можете вибрати взуття з різними довжинами верху: низькі мартенси, ідеальні для весни чи літа, і високі мартенси, які також підійдуть восени та взимку.

Мартенси — винахід лікаря, який підкорив світ моди

Творцем мартенсів є німецький лікар Клаус Мертенс. Він вирішив створити взуття з подушкою безпеки в підошві та високою шнурівкою після того, як пошкодив щиколотку під час катання на лижах. Це взуття мало забезпечити ногам кращу стабілізацію та захистити їх від ударів. У 1949 році Мертенс відкрив фабрику в Мюнхені, де реалізував свій проєкт разом зі своїм другом Гербертом Функом. У наступне десятиліття права на виробництво взуття купила англійська компанія сім'ї Гріггс і створила компанію Dr. Martens. У 1960 році на ринок вийшли перші британські мартенси Спочатку вони використовувалися як робоче взуття, а в 1970-1980-х роках вони полюбилися панкам і скінхедам. Тепер взуття Martens більше не є символом субкультури. До них тягнуться люди з різними музичними вподобаннями, жінки й чоловіки, старі й молоді. Колишній винахід лікаря, покликаний захистити ноги від травм, став позачасовим предметом одягу, який точно дозволить вам виділитися з натовпу.