Соціальні мережі та телеграм- чи instagram-канали для ведення бізнеса

Колись давно, десь навесні у 2014-му році, я вперше почав читати соціальні мережі через потребу у швидкому отриманні інформації. На той час було доступно багато сецмереж і кожна зі своїми плюсами та мінусами. Окрім youtube-каналів чи «Твітера» з «Фейсбуком» в наш час існує майже безліч інших джерел інформації, які вже перетворились не просто в джерела інформації, а й інструмент для ведення бізнеса.

Сучасні блогери та бізнесмени, наприклад, часто комбінують інформацію у різних джерелах і публікують статті та новини про акції одночасно у свій instagram-канал чи телеграм-канал у додачу до Facebook.

Що і як варто робити майбутньому каналісту :-)

Розкажемо про кілька способів заробити в “Telegram”, якщо ви тільки збираєтеся створити канал, і про мінуси різної реклами Мабуть, розмір заробітку — один з головних болів творців Telegram-каналів-початківців.

Кроки до успішного бізнесу в соціальних мережах коротко:

  1. створити собі канал в Telegram чи Instagram (продумати тематику, аудиторію тощо)
  2. розвиток каналу (дотримання обраної аудиторії та тематики, регулярність публікацій, актуальність а цінність інформації)
  3. монетизація через рекламу тощо

Справа в тому, що сьогодні поріг входу в цей «медіабізнес» досить високий. «У теорії можна перші 5-10 тисяч набрати безкоштовно, але для цього потрібні: топова тематика каналу (політика, бізнес, змі, освіта тощо), цікавий контент, бажано авторський і багато часу на пошук каналів для взаємного піару. З 10-ти тисяч вже можна розраховувати на нормальне охоплення постів, яке було б цікавим потенційним рекламодавцям. При такій кількості передплатників можна також взаємодіяти з власниками інших каналів за гроші, тут вартість розміщення реклами вашого каналу залежить від тематики та кількості передплатників.

Також важливо тримати руку на пульсі, щоб ваш канал був у тренді і щоб ви не писали на теми, які вже не актуальні. Через це варто подумати над підтримкою не тілько одного каналу у тегезі, а декількох каналів у телеграмі чи по одному каналу, але у різних мережах. Успіх буде, якщо не лінуватись. Десь так.

І пам'ятайте, що з кожним роком чи навіть місяцем кількість інформаційних каналів лише зростає і все меншу частку вдається урвати для себе з загального пирога рекламодавців. Будь-яка робота, і телеграм- чи інстаграм-канали – не виключення! Спочатку ви працюєте на рекламу каналів, а потім вони почнуть працювати на вас та за вас. Успіхів вам!