Яке обладнання можна придбати для реабілітації дитини

Обладнання для реабілітації дітей з обмеженими можливостями – це помічник для батьків, які хочуть підняти дитину на ноги. Залежно від призначення, воно дозволяє юному користувачу зручно відпочивати, здійснювати санітарно-гігієнічні процедури, відновлювати і розвивати вже отримані навички та здобувати нові.

Звісно, щоб надати дитині максимальну допомогу, потрібно знати принципи відновлення організму. Більшість батьків не володіє такою інформацією. Тому перед тим, як звернутися до магазину реабілітаційних товарів OSD, варто пройти повне обстеження дитини і отримати комплексну консультацію у фахівця щодо вибору і використання обладнання.

Найкращі результати виходить отримати тільки при своєчасному лікуванні. Таким чином малюк з обмеженими можливостями може отримати ті ж навички, що і діти цього ж віку без інвалідності. Обладнання для фізичної реабілітації здатне розвинути дитячий вестибулярний апарат, покращити фізичні якості. При проходженні своєчасної експлуатації у зрілому віці такі діти краще адаптуються до життя в соціумі.

Які реабілітаційні товари використовуються для дітей

Перелік обладнання, яке використовується під час реабілітації дітей з інвалідністю, включає ті ж пристосування, що і для дорослих. Відмінність певних з них криється тільки у його габаритах і функціях.

До основних видів виробів належать інвалідні візки, ходунки, медичні ліжка, масажери, тренажери тощо.

Функціональні ліжка

Медичні ліжка, на відміну від звичайних, для дітей з обмеженими можливостями більш зручні. Вони дозволяють змінювати положення тіла маленького пацієнта. Йому можна припідняти голову або верхню частину тіла під зручним кутом, щоб погодувати. Для проведення занять або перегляду мультиків, у деяких ліжках малюка можна навіть посадити.

Старші діти можуть керувати деякими конструкціями самостійно за допомогою пульту. Для інших моделей потрібна присутність асистента. Наявність надійних стінок виключає падіння, тому за безпеку дитини батькам боятися не доведеться.

Разом з функціональним ліжком фахівці радять придбати для дитини такі товари для реабілітації хворих, як:

  • ортопедична або протипролежнева подушка і матрац;
  • невеликий столик, який можна кріпити безпосередньо до конструкції.

У певних випадках може бути придбане також санітарне оснащення і кріплення для крапельниць.

Тренажери

Реабілітаційне обладнання для дітей з обмеженими можливостями включає конструкції для тренування рук, ніг та комбіновані варіанти. Завдяки їм у малюків покращується рухова активність, відбувається профілактика серцево-судинних захворювань, покращується настрій.

Вироби поділяються на механічні та електричні. Різниця між ними полягає у принципі роботи. Перші варіанти працюють за інерцією, тоді як електричні попередньо потрібно підключити до мережі живлення.

Засоби для пересування

До цієї групи можна віднести милиці, ходунки, тростини, ролатори та інвалідні візки. Кожен з цих виробів здатний допомогти дитині залишатися мобільною.

Щоб батьки з хворою дитиною поменше притягували до себе увагу, візочки для користувачів з ДЦП дуже нагадують класичні прогулянкові. Виробники передбачили і той момент, що малюки зростають, пропорції їхнього тіла змінюються. Саме тому вони виробляють для них дитяче реабілітаційне обладнання, також здатне «зростати».