Що лікує дерматолог та коли потрібно до нього звернутись

Коли на шкірі починають з’являтися родимі плями, зміна кольору або інші зміни, які можуть викликати у вас занепокоєння, вам слід якомога швидше записатися на прийом до дерматолога IDERMIC. Його завдання – лікування та діагностика шкірних захворювань. Що ще може зробити лікар цієї спеціалізації?

Шкіра є найбільшим органом людського тіла. Це – захисний бар'єр. Він повинен бути стійким до багатьох зовнішніх факторів. Це робить шкіру людини вразливою до різних захворювань і запалень. Консультація дерматолога необхідна, коли не знаєш що робити і ситуація для Вас є новою.

Що робить дерматолог?

Як і більшість пацієнтів, ви, мабуть, уявляєте, що робота дерматолога зосереджена насамперед на лікуванні акне. Якщо ви страждаєте від цього шкірного захворювання, настійно рекомендуємо вам звернутися до цього фахівця, але ви повинні знати, що це не єдине захворювання, яке він здатний вилікувати.

Дерматологія просто не може бути відокремлена від інших медичних спеціальностей, тому що багато захворювань різних систем мають свій прояв на шкірі. З цієї причини дерматолог повинен мати дійсно багаті знання з багатьох різних спеціальностей. Приклади: алергологія, імунологія, ендокринологія, внутрішні хвороби, онкологія та судинні захворювання або захворювання, що передаються статевим шляхом.

Лікар-дерматолог займається діагностикою та лікуванням захворювань шкіри та її придатків, тобто волосся та нігтів. Він також повинен лікувати всі системні захворювання, які проявляються на поверхні шкіри. Ми хочемо тут дуже сильно підкреслити, що це також стосується слизових оболонок.

У зв'язку з тим, що дерматологія є настільки великою галуззю медицини, вже створено багато спеціалізацій, які стосуються лише окремих ділянок функціонування шкіри. Першою з таких спеціальностей є косметологія. Вона присвячена питанням догляду за шкірою, волоссям і нігтями. Лазерна епіляція у Львові проводиться з використанням професійних косметичних засобів.

Друга спеціальність – естетична медицина. Це стосується, перш за все, профілактики старіння шкіри та процедур, які більшою чи меншою мірою можуть уповільнити весь цей складний процес. Порівняно з пластичною хірургією, процедури естетичної медицини не настільки інвазивні.