Яку користь несе автоматизація магазину

Не важливо, які товари представлені у вашому магазині. Це можуть бути одяг, взуття, продукти, рослини, будівельні матеріали тощо. В будь-якому разі бізнес варто автоматизувати.

Навіть якщо це невеликий магазин з продуктами у спальному районі місця або острівець у торговому центрі, працювати в таблицях Excel сьогодні незручно, неефективно. Для збільшення прибутку слід подбати про модернізацію бізнесу.

Що дає автоматизація продаж

Програма для обліку товарів в магазині:

  • сприяє прискоренню бізнес-процесів;
  • спрощує управління персоналом;
  • дозволяє створити для клієнтів зручний сервіс.

Тобто, щоб справи пішли вгору, потрібно навести лад на усіх етапах. Тільки так вийде досягти підвищення продажів та збільшення виручки.

Оперативна фіксація дій співробітників

Завдяки програмі обліку, назви і кількість товару не потрібно вбивати вручну. Достатньо використати штрих-код. За встановлення знижок на певні продукти, їх вартість буде перерахована автоматично. У продуктових магазинах певний товар відпускається на вагу. Відповідне обладнання самостійно проведе розрахунок кінцевої вартості.

Такі можливості спрощують роботу продавців-касирів, прискорюють обслуговування ними клієнтів.

Організація складського обліку

Працівникам складу доводиться виконувати безліч роботи. Потрібно прийняти товар, розкласти його, занести до бази, видати, створити супроводжувальні документи тощо.

Звичайно, товарооблікова програма не допоможе переносити вантажі. Але працівник складу чітко знатиме, де що знаходиться, що скоротить час на пошук. Йому достатньо буде зробити всього один клік, щоб прийняти продукцію й занести її до облікової системи. Коли продукт буде продано, на тому ж автоматичному рівні він буде списаний з обліку.

Використовуючи складські документи, система дозволяє швидко і зручно роздруковувати цінники. Адже вартість товару можна встановлювати відразу у програмі.

Контроль за діяльністю

Будь-який бізнес потребує належного контролю. Для цього його власнику не потрібно постійно перебувати на торговій точці. Знаходячись навіть на великій відстані, він може бачити, що відбувається на місці, адже до системи обліку товарів від CHM software можна підключити будь-яке обладнання, включаючи касу і камери спостереження у торговій залі.

Яким чином здійснюється автоматизація магазину

На те, яким буде процес, впливають розміри  точки продажів, види товарів, обсяги продажів. Так як у кожної компанії своя специфіка роботи, щоразу потрібен індивідуальний підхід. Адже якщо для магазину продуктів потрібні прикасові ваги, то продаж одягу, взуття вимагає обладнання для маркування і зчитування штрих кодів.

Серед іншого необхідного обладнання може бути:

  • принтер етикеток, щоб друкувати цінники;
  • касовий комп’ютер, що дозволяє оформлювати продажі;
  • фіскальний реєстратор, завдяки якому друкуються чеки, передається і зберігається інформація про продані товари;
  • банківський термінал, щоб покупці мали змогу розраховуватися за допомогою картки;
  • камери відеонагляду для контролю роботи персоналу, відстеження продажів, вирішення конфліктів.

Усе це буде працювати після встановлення відповідного софту, який можна інтегрувати з програмними рішеннями, які вже використовуються при веденні бізнесу. Навіть без інтернет-зв’язку магазин буде працювати стабільно, а інформація оновлюватиметься щоразу з його появою автоматично.