Міністерства оборони України і Росії вивчають питання спільного будівництва житла в Криму для військовослужбовців двох країн. (Про те кому саме дістанеться це житло не сказано. Мабудь тому, кому й весь Чорноморський Флот).

Про це сьогодні на брифінгу у військовому навчальному центрі "Десна", говорячи про результати своєї зустрічі з російським колегою Сергієм Шойгу повідомив глава українського оборонного відомства Павло Лебедєв, передає УНН. "Обговорювалося соціальне питання спільної участі в будівництві житла для військовослужбовців України та Росії, в першу чергу, на території військових містечок, які звільнені від військовослужбовців", – повідомив він.

Міністр уточнив, що таких звільнених військових містечок в Криму і Севастополі дуже багато і їх, за його словами, необхідно забудувати житлом.

П.Лебедєв додав, що це можна зробити через залучення до будівництва приватних інвестицій, створити робочі місця і в підсумку забезпечити військовослужбовців житлом. Крім того, за словами міністра, українська сторона озвучила питання пенсій для військовослужбовців. "Українська сторона порушила питання, щоб військовослужбовці російської армії, які звільнені в запас і мають бажання залишатися жити в Україні, мали можливість отримувати пенсію на території України", – пояснив глава Міноборони.

Він зазначив, що це питання процедурне і подібні угоди у Росії є з Німеччиною, Ізраїлем та іншими країнами. "Для України це можливість залучити фінансові надходження на територію України, відповідно, ці гроші залишаться у нас і будуть розвивати інфраструктуру та інші проекти в Україні. А найголовніше – люди отримають комфорт, їм не доведеться раз на три місяці виїжджати в Росію", – резюмував П.Лебедєв.