Тарас Чорновіл про провокаторів на польському кордоні та теракти в Луцьку

Повертаючись до теми вчорашнього ефіру на АТР. Уже встановлені організатори прпагандистської антиукраїнської акції на трасі Львів – Варшава та зірваної СБУ попередньої спроби провокації на території Польщі (автобус з учасниками затримали вже на самій границі). Є опосередковані докази, що першу акцію спеціально прив'язували в часі до вандалізму на меморіалі в Гуті Пеняцькій (учасників починали збирати ще до появи повідомлень про пошкодження пам'ятника).

А щодо другої акції біля села Гряда на Львівщині, то тут ще цікавіше

Керівник апарату СБУ Ткачук повідомив, що організатори вже давніше замовили автобуси й рекрутингували людей, але кілька днів поспіль відкладали акцію, доки не відбувся теракт проти консульства Польщі в Луцьку. Зразу ж після того вони виїхали маніфестувати з плакатами про "геноцид проти поляків у сьогоднішній Україні". Більшість із цих "поляків" були повністю фейковими –  жодним словом не відповідали на питання журналістів, бо ж жодного польського слова не знали. Деякі інші володіли на рівні торговця на базарі в Перемишлі чи Жешуві. Хоча безпосередній організатор говорив польською доволі грамотно, але от тільки це вивчена польська – повірте корінному львів'янину, який і натуральну польську й львівсько-польський "балак" чув з дитинства.

Тож прив'язка провокаторів до теракту стає доволі зримою

У мене, щоправда, залишається питання до СБУ: цих людей знову відпустили??? Адже крім імовірної причетності до тероризму, що буде доволі нелегко доказати, у них є вже два кримінальні злочини: розпалювання міжнаціональної ворожнечі та блокування автотранспортної магістралі державного значення.

А тепер найцікавіше.

За твердженням СБУ організатором виступила широко відома у вузьких колах агентурна структурка "Наждак" Ніколая Дульского. Це – відверто расистська структура з рейдерським способом заробітку тощо. Що особливо цікаво, організація одночасно декларує крайні націоналістичні принципи й підтримує "восставшій народ Новороссіі". Після того, як кількома актами бандитизму (там ніби були й убивства) зацікавилися нарешті правоохоронці, Дульський втік до Московщини, звідки керує своїми бандами, назвавши їх уже політичною партією "Наждак". Колись послухав його "откровення" на ютубі (можете теж пошукати) – там відверто антиукраїнські ватні заяви. Але коли йдеться про українську владу, правоохоронні органи тощо, то нападає відчуття дежав'ю: відкиньте регулярні матюки й почуєте типовий виступ Парасюка, Семенченка чи Соболєва. "Наждак" в Україні сформували після того, як з країни довелося втікати лідерам двох попередніх проектів: "Батальйонне братство" та Г.О. "Третій майдан". Що забулися про таких? А ще недавно вони нас закликали повстати проти "антинародного режиму" й підняти націоналістичну революцію. Усе було під "правильними" лозунгами й червоно-чорними прапорами. Зараз лідери й активісти на Донбасі по другий бік фронту стріляють у наших солдат.

Але схожість не лише ідеологічна. Пригадуєте як на 20 лютого готувалося чергове повстання в Києві. Тоді блокувальники Донбасу закликали всіх на масові антивладні акції? Усе тоді закінчилося маргінальною акцією під Адміністрацією Президента, ще й зганьбилися , бо попалися на рекрутингу за гроші. А заклики на третій майдан пригадуєте? Хтось із вас, може, їх і перепощував (кого побачив, зразу з френдів повикидав) неймовірною кількістю розходилося. Так от, серед офіційних організаторів якраз і був "Наждак" Дульського, "вєтєрани восточьного фронта", різні дрібні націоналістичні структури. Батальйон ОУН Коханівського та ще пару маргіналів-революціонерів тільки в останню мить відмежувалися, бо Дульський на цей час уже відверто віщав з Москви й став компрометуючим факторм. Але всі попередні акції вони проводили спільно.

Про Дульського, його організацію, звязки з ФСБ і євразійцями організацією "націоналістичного повстання" тут:

http://www.ukrpress.info/…/gastroleri-ros-tv-zbirayut-tret…/

Про "Наждак" і "ветеранів АТО" можете прочитати тут:

https://golospravdy.com/20-lyutogo-u-stolici-rozpochinayet…/

Про "Наждак" і Парасюка та блокувальників тут:

http://economistua.com/maijdan-3-ogolosheno-20-lutogo/

Про дану фсбешну акцію та Тимошенко:

https://www.economics-prorok.com/2017/02/20.html

Таких закликів у гуглі вам випаде багато тисяч. Просто найперші вибрав

Відчули, який пазл складався тоді? А який зараз із провокаціями проти Польщі? От тільки не розумію одного – коли нарешті всю цю ФСБешну гидоту почнуть в Україні арештовувати? Чи у нас, якщо ти оголосив себе "націоналістом" і "ворогом режиму", то вже стаєш недоторканним?