Войцех Балчун має заяви на звільнення від менеджерів без дати

Щойно прочитав пост на ФБ від голови Укрзалізниці Войцеха Балчуна про те, як працюють наші українські менеджери. Сором – та й годі. Лікарняні заднім числом, довідки без обстеження від приватних клінік тощо. Весь арсенал бездарів. То ж, з такими “менеджерами” тільки так і треба воювати. Такий підхід пана Балчуна мене приємно здивував. А як ВИ боролись би із саботажем працівників?


Шантажу пост:) Так, це правда. Я дійсно маю від певних менеджерів Укрзалізниці заяви на звільнення з відкритою датою. Зголошуючись працювати тут, ніколи не думав, що доведеться піти на такий крок. Хтось називає це шантажем. Мабуть, воно так і є. Але – це Україна. І тут, як показують події, розуміють тільки таку мову. А якщо немає іншої мотивації до ефективної і прозорої роботи, будемо діяти у спосіб, до якого люди тут звикли.

Мене зараз запитують: у чому підсумки моїх 100 днів тут?

Відповідаю: я почав розуміти місцевий менталітет. Обіцяють одне – роблять інше, обіцяють- і не роблять, імітують роботу і – перекладають провину на інших. Не всі, далеко не всі! Але – страждає результат. Я не хочу махати батогом. Хочу мати можливість працювати з менеджерами, і вищого, і середнього рівнів, директорами, начальниками департаментів, керівниками ПрАТів, котрі поділяють моє бажання і бачення реформ в УЗ. Хочу мати можливість звільняти одних і призначати інших. Та щойно мова про звільнення – і сміх, і гріх. Претендентів на вихід «з речами» звільнити по закону не можливо. Тому що вони – «хворі і на лікарняному». Причому заднім числом.

Сьогодні маємо в УЗ цілу «епідемію панкреатиту». З довідками, без результатів обстеження і аналізів, але з діагнозами. Причому з приватних клінік. Для чого тоді ми утримуємо галузеву лікарню, якщо люди у нас так раптово «слабнуть», і за лікуванням звертаються деінде?

P.S. В Мінінфраструктури зустрічались сьогодні з бізнесом. Гострі питання перевезення зернових та вантажів металургів, гірничо-металургійного комплексу. Входимо у найскладніші місяці. Інформували про зроблене. Почули проблеми клієнтів. Разом будемо їх вирішувати.