Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури Києва та залишив без змін рішення суду першої інстанції про визнання недійсним договору оренди 5,53 га землі у Святошинському районі, строк дії якого Київрадою у 2010 році було незаконно продовжено на 15 років.

Про це УНН повідомили у прес-службі прокуратури Києва. Як повідомлялось, Господарський суд задовольнив позов прокуратури Києва та визнав недійсним договір оренди 5,53 га землі вартістю понад 12 млн грн, укладений Київрадою у 2006 році з ТОВ «Будіндустрія» для будівництва складського комплексу у пров. Жмеринському в Святошинському районі.

У суді першої та апеляційної інстанцій прокуратура довела, що Київрада незаконно продовжила строк дії договору оренди на 15 років.

Як з’ясувалося, рішення Київради про продовження договору оренди землі було прийнято майже через рік після закінчення терміну його дії, тобто продовжено вже не діючий договір.

Нагадаємо, рішення Господарського суду м. Києва ТОВ «Будіндустрія було оскаржено в апеляційному порядку. Натомість, Київський апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу забудовника без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.