Бійці батальону АЙДАР побили водія на бориспільській трасі 22 грудня 2014

Цей прикрий інцидент стався 22.12.2014. Всі, мабудь, бачили те відео. Прикро, що бійці АЙДАРУ так себе поводять в Києві далеко від лінії фронту. Я все розумію, але на всі сто відсотків НЕ підтримую такі дії з БУДЬ-якого боку. По черзі про це та інше нижче.

Подібні сумні речі з боку наших добровольчих батальонів я спостерігаю вже давно. То 50 бійців притягли до відповідальності за мародерство (батальон Шахтарск, якщо не помиляюсь), то АЙДАР між собою розібратись не може (згадаймо протистояння днями, коли дві групи айдарівців вчинили стрілянину): за останніми даними одна з груп Айдара займалась мародерством і вирішила напасти на своїх же побратимів. Це вже занадто. Хоча, з початку нам оголосили, що то терористи на кареті швидкої допомоги увірвались до лікарні. Так до кінця та історія (в якій загинули солдати, яких і везли ховати в цій колоні 22 грудня) і не прояснена до кінця. З цим негайно треба щось робити!

 

Всі ці події накладають негативний відбиток на спільній справі, а спілна справа України важливіша за персональні мотиви!

Я думаю так… Якщо ти пішов добровільно воювати за Україну, то ти мусиш бути взірцем, а не мародером. Якщо втомився – бери монатки і – додому.

Ми не бачили всього, що трапилось до побиття водія айдарівцями, АЛЕ! … водій на дорозі нічого не міг зробити такого (навіть при бажанні), щоб його бити! Бити посеред бориспільської траси, де навіть заборонено їхати повільніше визначеної швидкості! Що б той водій не зробив – дивись правила дорожнього руху (ПДР), розділ що описує рух в колоні. Вказана колона Айдара рухалась з порушення майже всіх ПДР! (Не вірите? Почитайте!) Колону могли б супроводжувати авто ДАІ і все було б тихо і спокійно. Але ж бити людей набагато приємніше і простіше.

Дід моєї дружини теж воював, офіцер і т.д., але ніколи не дозволяв собі бити слабших лише через те, що він воював, а інші десь там віжсиджувались!

Хтось ще пише, що за якимись там традиціями не можна обганяти похоронні процесії, бо це погано для того, хто обганяє. Воно може так і склалось, може десь так і є, але це все – хєрня для 21-го століття! Може нам ще й зупинити літаки і потяги?

Хтось з нас здатен силою думки здогадуватись що то за машини? Чи на машинах було написано, що то похоронна процессія? Скажу так: ця "традиція" відноситься до таких, які я називаю пережитками, від яких потрідно позбутись!

Чому тоді до**бались до одного водія, а не до всіх тих, хто обганяв? Згідно "традиції" погано має бути лише тому, хто обганяє. То ж чого так перейматись? Коли я перебував в таких колонах (ховав друзів, бабусь, маму), то нас всі обганяли і нічого страшного не сталось. І коли ховатимуть мене самого, то я не буду проти, чкщо хтось обжене і мене.

Я дуже сумніваюсь, що покійний Герой "Динаміт" з Айдару був би у захваті від такої поведінки своїх побратимів. Сумно! Страшно!

За інформацією від першоджерел, інцидент вичерпано – айдарівці визнали свою провину та вибачились. От і добре :-)